Det er snart 15 år siden Apple lanserte iPhone
I 2007 ble den første iPhonen lansert. Like etter lanseringen hadde jeg en jailbreaket iPhone som var nødvendig i starten for å få den til å virke i Norge. Et par år senere begynte jeg på en bachelor i informasjonsteknologi med spesialisering innen programmering på NITH (Norges Informasjonsteknologiske Høgskole, nå Høyskolen Kristiania).

Første halvdel av 2011 ble mye av fritiden brukt på å lære seg programmeringsspråket Objective-C som da ble brukt for å lage applikasjoner for iOS. Sommeren 2011 ble min første applikasjon ferdigstilt og publisert på AppStore. Målgruppen var elever som skulle ta teoriprøven for bil. Applikasjonen fikk navnet Sertifikat klasse B.

Den ble en mini-suksess, og i enkelte perioder var den blant de 10 mest solgte i Norge. Det ble solgt over 10 000 stykker. Spørsmålene i applikasjonen ble konstruert basert på innholdet i boken Veien til førerkortet. 

Applikasjonen ble omtalt på DinSide.no. Les anmeldelse på Dinside.no

Tidligere arbeidserfaring
I 2012 ble jeg ansatt som systemutvikler i Mesan AS (nå Netcompany) i Oslo. Der jobbet jeg for det meste med backend-programmering av arkivsystemer for Stiftelsen Asta og Riksarkivet frem til 2015.

Bilinteresse
Tross at jeg trivdes godt i jobben ønsket jeg en annen yrkesvei basert på egne interesser og motivasjon. Jeg begynte på trafikklærerutdanningen ved OsloMet. Etter 2 år med studier startet jeg Gasolini trafikkskole, og angrer ikke et sekund. Siden grunnutdanningen har jeg tatt flere etterutdanninger som gjør at jeg har mulighet til å være blant annet praksisveileder for studenter i fra høgskolen.

For øyeblikket deltar jeg på etterutdanning til bachelor i trafikkpedagogikk og trafikksikkerhet.

Sertifikat klb app

Relevant kompetanse
Faglig leder Kompetansebevis for utrykningskjøring (kode 160) Praksisveileder