Statens vegvesen åpner opp for blant annet teoriprøver. En arbeidsgruppe med deltakere fra Statens vegvesen og bransjeorganisasjonene jobber med en bransjestandard. Få en oppdatering på COVID-19-situasjonen.

Alle bestilte oppkjøringer blir kansellert ut mai måned
De som er ferdig med nødvendig opplæring, og har fått sin oppkjøring kansellert, blir prioritert når Statens vegvesen. Dette fremgår av denne pressemeldingen fra Statens vegvesen.

Trafikkstasjonene fortsatt stengt, men åpner for timebestilling
Omtrent halvparten av trafikkstasjonene åpner for timebestilling fra mandag, 20. april. Du kan bestille time for teoriprøve og skranketjenester. Det er kun de som har bestilt time som slipper inn på trafikkstasjonen. Du bestiller time på vegvesen.no. Timer blir lagt ut fortløpende. Finner du ikke ledige timer er det fordi det ikke er lagt ut timer enda, eller at alle timene er bestilt.

Bransestandard
Med bakgrunn i Regjeringens krav til gradvis gjenåpning av virksomheter før påske, jobbes det med å utarbeide en bransjestandard for smittevern. Bransjestandarden er påkrevet for at trafikkskolene kan starte opp igjen trafikkopplæringen, noe som er nødvendig før Vegvesenet kan gjennomføre oppkjøringer. Det er nedsatt en hurtigarbeidende arbeidsgruppe med deltakere fra Statens vegvesen og bransjeorganisasjonene, som i samarbeid med Folkehelseinstituttet vil utvikle bransjestandarden. Det jobbes for en snarest mulig oppstart av trafikkopplæringen og oppkjøringene.