Før du kan øvelseskjøre eller begynne opplæring på trafikkskolen må du ha deltatt på trafikalt grunnkurs. Du kan delta fra du har fylt 15 år. 

Trafikalt grunnkurs skal gi deg en så god forståelse for trafikk og trafikkopplæring at du kan begynne å øvelseskjøre. Trafikalt grunnkurs gjennomføres i løpet av 4 kvelder samt én egen kveld for trafikant i mørket (avholdes fra midten av oktober til starten av mars). Vi holder trafikalt grunnkurs ca. 1 gang i måneden, men på forespørsel fra grupper kan vi sette opp ektra kurs.

Trafikant i mørket blir kun gjennomført i perioden (oktober til mars). Har du vært på trafikalt grunnkurs i sommerhalvåret vil du få en begrensning i retten til å øvelseskjøre (16. mars til 31. oktober) inntil du har deltatt på trafikant i mørket. Du vil få prioritert plass når trafikant i mørket kurs settes opp.

Har du fylt 25 år er du fritatt deler av trafikalt grunnkurs. Førstehjelp og trafikant i mørket er obligatorisk for alle. Du trenger ikke bevis for å øvelseskjøre.

Det er ingen prøver på kurset. For å få godkjent kurset må du forholde deg til de reglene som er skrevet i elevinformasjonen som du får tilsendt.

Kursoversikt

Nedenfor ser du en oversikt over kurs de 6 neste månedene.

 

Prisliste

  • 2 800 krTrafikalt grunnkurs inkl. førstehjelp
  • 2 000 krTrafikant i mørket (3 t)
  • 1 200 krFørstehjelp (4 t)

Gebyrer for Statens vegvesen sine tjenester kommer i tillegg, og betales direkte til Statens vegvesen.

Denne prislisten gjelder fra 1. januar 2023. Vær oppmerksom på at prisendringer kan forekomme i løpet av året.